Verifica email

  • Email:
  • Parola:
Rfil neamt


3 arestari pentru evaziune fiscala cu articole textile

Peste 200.000 de euro au fost ridicați și trei persoane au fost reținute, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Perchezițiile au fost făcute în urma unei anchete a asupra unui grup infracțional specializat în evaziunea fiscală cu articole textile.

Au fost efectuate 25 de percheziții la locuințele persoanelor suspecte, precum și la firme și instituții, în urma cărora au fost ridicați 200.000 de euro, iar 3 persoane au fost reținute.

Se pare că ar fi vorba despre un grup format din 13 persoane, cu atribuții bine determinate, a căror vârste sunt cuprinse între 27 și 57 de ani, au fost surprinși în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din județul Ilfov.

S-au efectuat 16 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite, 6 percheeziții la societățile comerciale angrenate în activitatea infracțională, dar și la alte instituții

Totodată, în aceeași cauză, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea efectuează 45 de controale operative, la punctele de lucru ale firmelor implicate în circuitul comercial.

Din cercetări a reieșit că, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale, către comercianți din județul Ilfov, precum și în județe din Moldova.


Inapoi

Newsletter


Euroccoper Transport


 Revista 100%Construct