Verifica email

  • Email:
  • Parola:
Rfil neamt


Romanian Fashion Philosophy revine între 21 și 24 martie 2017

Romanian Fashion Philosophy revine între 21 și 24 martie 2017, la Palatul Bragadiru București, pentru cea de-a doua ediție, în formula internațională consacrată în toamna lui 2016.

Romanian Fashion Philosophy este un concept dedicat promovării tinerilor designeri, un eveniment de top ce oferă ocazia celor mai talentați dintre absolvenții facultăților de design vestimentar să se afirme nu doar național, ci mai ales internațional, prin intermediul canalelor FashionChannel Italia, FNL și Fashioninsider, care vor transmite LIVE, în întreaga lume, cea de-a doua ediție a Romanian Fashion Philosophy.

Studenți și absolvenți ai facultăților de modă din București, Cluj, Oradea sau Iași, dar și ai unor organisme private din Capitală – Institutul de Modă Salomeia Truta și Atelierele ILBAH – își vor prezenta cele mai noi colecții și vor intra în competiție, lucrările lor urmând a fi analizate de un juriu format din critici de modă și de personalități ale modei românești și internaționale. Președintele Romanian Textile Concept, Sara Wechsler, alături de fondatorul FashionChannel Italia, Marzio Nocera, și de fondatorul Fashioninsider.com, Marcellous Jones, va face parte din juriul acestei competiții și va alege cei mai talentați designeri. Aceștia vor primi premii însemnate din partea Romanian Fashion Philosophy și a partenerilor.

Colaborarea cu clusterul Romanian Textile Concept vine în mod firesc din dorința de susținere reciprocă dintre patronii din industria textilă și absolvenții facultăților de design. Romanian Textile Concept va aduce la ediția din martie și mărci românești de tradiție precum Brainconf, Secuiana sau Târnava.

TheFashionInsider.com Magazine, recunoscuta publicație internațională de modă, prin vocea lui Marcellous Jones, critic de modă și Președinte de Onoare al RFP, a menționat Romanian Fashion Philosophy drept unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de modă: ”Romanian Fashion Philosophy va deveni în cel mai scurt timp unul dintre cele mai impresionante evenimente de modă din Europa. Credeți-mă, are un potențial enorm!”.

Designerii români de la Romanian Fashion Philosophy își vor putea vinde piesele alături de Alexander McQueen, Yohji Yamamoto sau Alexander Wang! Romanian Fashion Philosophy se va bucura de prezența scouterilor Temporary Showroom, unul dintre cele mai vechi concept stores din Berlin. Martin Premuzic - Head Buyer, Maximilian Dörner - Head International Buyer și Lea Roth - Head Buyer Womenswear ne vor vizita între 21 și 24 martie 2017, în căutare de noi branduri din Romania, pe care să le adauge unei lungi și exclusiviste liste pe care se regăsesc label-uri renumite precum Henrik Vibskov, MM6 Maison Margiela, Jil Sander, Y-3 by Yohji Yamamoto, Alexander McQueen, Etudes Studios, KTZ Kokon Tozai, Odeur Studios, Alexander Wang, Cottweiler sau Craig Green. De la Londra la Seul, Paris la Milan sau Tokyo la Beijing, reprezentanții Temporary Showroom cumpără acele creații care consideră că merită expuse în vitrinele lor din cele dinamice orașe ale lumii!

Universitatea Naționala de Arte va prezenta pe toată perioada evenimentului și o expoziție cu tema experimentală realizată de studenții anului I la moda-design vestimentar din cadrul UNArte București sub coordonarea lectorului doctor Oana Roșca.

Peste 40 de designeri din întreaga lume își vor prezenta colecțiile, printre care: Mirela Diaconu, Gina Cas, Alexandra Calafeteanu, Mineli, Catch Michelle și designeri de top din SUA, Italia, Portugalia, Spania, Rusia, Arabia Saudita, Turcia. Vedeta incontestabila a evenimentului va fi Agatha Ruiz de la Prada, una dintre cele mai bune creatoare de modă din lume, creațiile sale fiind expuse la Muzeul de Artă Modernă din Paris, dar și în alte locuri similare din Japonia, India și America Latina.

Deschiderea Romanian Fashion Philosophy va fi făcută de o colecție realizată de studenții de la UNArte, colecție coordonată de Venera Arapu, iar ultima prezentare din cadrul evenimentului va avea loc vineri, 24 Martie, de la ora 22.00, și va aparține reputatei creatoare de modă Agatha Ruiz de la Prada.

Agenția Națională de Presă (AGERPRES) va expune la Romanian Fashion Philosophy AW17/18 mai multe fotografii care conduc spre o călătorie în timp, prin istoria modei din România. Prezentă de-a lungul timpului, prin jurnaliștii și fotografii ei, la toate marile evenimente din istoria contemporană a țării noastre, AGERPRES deține o vasta arhiva de fotografii, ce cuprinde milioane de imagini realizate din anul 1927 până astăzi. Aceste fotografii vor putea fi admirate, la Palatul Bragadiru, pe toată perioada desfășurării Romanian Fashion Philosophy


Inapoi

Newsletter


Euroccoper Transport


 Revista 100%Construct