Verifica email

  • Email:
  • Parola:
Rfil neamt


Reguli schimbate pentru înregistrarea TVA a microîntreprinderilor.

Microîntreprinderile care în primele două luni ale acestui an nu au depășit un plafon al cifrei de afaceri de 220.000 de lei vor fi obligate să ceară înregistrarea în scopuri de TVA doar dacă acest indicator va depăși 300.000 de lei până la 31 decembrie 2017. Firmele care au depășit deja plafonul în primele două luni și au fost astfel obligate să se înregistreze vor putea cere, din luna martie, scoaterea din evidența plătitorilor de TVA cu condiția să nu fi depășit deja și plafonul de 300.000 de lei.

În prezent, plafonul care impune înregistrarea TVA este de 220.000 de lei.

Modificările au fost pregătite printr-un proiect de lege care schimbă Codul Fiscal și care a fost înregistrat astăzi la Parlament chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea, în calitate de deputat.

Regulile vor fi aplicate și micilor firme înființate în intervalul ianuarie-februarie 2017, precum și celor care vor fi înființate din luna martie.
Proiectul nu include o dată de intrare în vigoare, dar în text se face referire la măsuri care să fie aplicabile din 1 martie, ceea ce presupune că parlamentarii PSD și ALDE se vor mobiliza pentru a adopta rapid proiectul avansat de liderul PSD.

Ultimul proiect de lege inițiat de liderul PSD a fost cel privind eliminarea a 102 de taxe, printre care taxa radio-tv și timbrul de mediu, proiect care a fost adoptat de Parlament în timp record de doar o săptămână.


Inapoi

Newsletter


Euroccoper Transport


 Revista 100%Construct